У Сербії з в’язниці вийшов ексгенерал СБУ Андрій Наумов

У Сербії з в’язниці вийшов ексгенерал СБУ Андрій Наумов

Колишній генерал Служби безпеки України Андрій Наумов вийшов з в'язниці в Сербії, де його засудили до року ув'язнення за відмивання коштів.

Цю інформацію ВВС підтвердили у Високому суді міста Ніш, але внаслідок розгляду апеляції у Наумова забрали документи та заборонили залишати територію Сербії.

Адвокати колишнього генерала СБУ подали скаргу на рішення про заборону виїзду з країни, стверджуючи, що існує загроза для життя їхнього клієнта. Однак суд не задовольнив їхню скаргу. Також під час розгляду справи про екстрадицію суд визнав наявність реальної загрози життю Наумова, який висловлював занепокоєння щодо своєї безпеки в Сербії.

Довідка.

Наумов залишив Україну за кілька годин до повномасштабного нападу росії. Правоохоронці України проводили досудове розслідування щодо його дій, включаючи факт державної зради. У червні 2022 року його затримали у Сербії, а в вересні того ж року суд визнав його винним у відмиванні грошей.

У жовтні 2022 року Україна подала запит на екстрадицію Наумова, звинувачуючи його у привласненні та розтратах майна, шахрайстві та завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 млн гривень. Сербія відмовила у екстрадиції.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Таврійському напрямку ЗСУ знищили майже 400 росіян та 40 одиниць техніки.

Головне