У росії знову скаржаться на дрони: цього разу начебто “прилетіло” по нафтопроводу “Дружба”

У росії знову скаржаться на дрони: цього разу начебто “прилетіло” по нафтопроводу “Дружба”

Губернатор Брянщини в росії Олександр Богомаз заявив, що в області нібито відбулась атака дронів на нафтопровід "Дружба". Провину за інцидент від поклав на українську сторону.

"ЗСУ за допомогою БпЛА атакували територію нафтоперекачувальної станції "Новозибків" АТ "Транснєфть". Постраждалих немає. Оперативні служби працюють на місці", - написав він.

Брянський губернатор також повідомив про знеструмлення низки населених пунктів через атаку.

"З метою забезпечення безпеки на час проведення оперативних заходів відключено електроенергію в н/п Мамай, Тростань, Дружба, Новське, Дубровка. Після проведення оперативно-слідчих заходів енергопостачання буде відновлено", - зазначив Богомаз.

В росії регулярно скаржаться на "атаки дронів ЗСУ" по різних об'єктах. Так, наприклад, 17 березня брянська влада повідомляла про виявлення саморобоного вибухого притсрою на території "Новозибкова". Кажуть, що його українців могли скинути з дрона.

Нагадаємо, 20 березня кримська окупаційна влада заявила про атаку дронів на Крим. Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що вибух у тимчасово окупованому Джанкої знищив російські крилаті ракети “Калібр” у ході їхнього транспортування.

У ГУР нагадали, що крилаті ракети “Калібр” призначені для пусків за допомогою надводних кораблів російського флоту. Дальність ураження становить понад 2500 кілометрів по наземним цілям та понад 375 кілометрів по морським.

Керівниця прес-центру сил охорони та оборони ОК “Південь” Наталія Гуменюк наголосила, що знищення російських ракет у Джанкої – це чіткий сигнал росіянам, щоб вони поїхали з Криму.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада України ухвалила зміни до державного бюджету, яким видатки на оборону збільшуються на понад пів трильйона гривень, а саме на на 537,2 млрд грн.

Головне