У росії відреагували на "мирний план" Китаю: готові досягати "цілі СВО"

У росії відреагували на

У росії підтримують "мирний план" Китаю щодо війни в Україні. Відповідну заяву зробила речниця міністерства закордонних справ рф Марія Захарова.

"Поділяємо міркування Пекіна. Росія відкрита до досягнення цілей "СВО "політико-дипломатичним шляхом", - заявила Захарова. 

Представниця російського зовнішньополітичного відомства, як і завжди робить росія, трактувала документ по-своєму. Так, щодо пункту про повагу до суверенітету всіх країн Захарова заявила, що Україна повинна визнати "нові територіальні реалії". Також вона повторила вже неодноразову вимогу щодо "демілітаризації і денацифікації" України.

Крім того Захарова заявила, що росія вимагає припинити поставки "західних озброєнь і найманців" в Україну, та скасувати всі санкції і відкликати всі судові позови проти росії.

"Впевнені, що просування цим шляхом призведе до всеосяжного, справедливого і стійкого миру", - заявила Захарова.

Нагадаємо, МЗС Китаю до річниці війни в Україні опублікувало "мирний план" з пропозиціями щодо врегулювання війни рф. Документ містить 12 пунктів та закликає до якнайшвидшого відновлення прямого діалог між Україною та рф і повного припинення військових дій.

Як повідомляли “Ми-Україна”, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що Китай спекулює на темі війни в Україні.

Президент Володимир Зеленський, своєю чергою, назвав непоганим факт того, що Китай представив свою ініціативу щодо миру в Україні. Таким чином, на думку глави держави, Китай показав свою позицію щодо війни в Україні та власного бачення миру.

Головне