У росії розглядають варіант мобілізувати ще 450 тис осіб, – Буданов

У росії розглядають варіант мобілізувати ще 450 тис осіб, – Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що у росії розглядають варіант мобілізувати ще 450 тис. осіб.

Про це очільник ГУР розповів в інтерв’ю Крим.Реалії. За його словами, мобілізація в російській федерації жодного разу не припинялася.

"Те, що минулої осені призвали близько 350 тис. сумарно, трошки менше, але близько, всі якось так вважають, що призвали і все. Ні. Призов йде кожного місяця. Називається "прихована мобілізація". Є такий термін. Від 20-ти до 22-ох тис. щомісяця призивається за мобілізацією", - розповів він.

Буданов зазначив, що наразі Кремль розглядає варіант мобілізації додатково 450 тис. осіб до російської армії. Однак, як він підкреслив, це ще не вирішене до кінця питання.

"Саме по собі це наводить на наступне питання: а навіщо така кількість, якщо втрати, як то кажуть, мізерні? Ну, ось ви і побачите, що правда десь посередині буде", - наголосив Буданов.

Нагадаємо, мобілізація в росії не припинилася, вона триває і щомісяця мобілізують близько 20 тис. росіян. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

“Щодня і щомісяця ці заходи (мобілізаційні, – ред.) тривають. І щомісяця близько 20 тис. осіб мобілізуються. Нещодавно мер Москви Сергій Собянін назвав цікаву цифру – 45 тис. москвичів, які начебто перебувають на фронті. Перед цим ця цифра була 35 тис.”, – розповів Юсов.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, окупаційна адміністрація Запорізької області готується до примусової мобілізації місцевих жителів до лав загарбників.

Головне