28 підпалів за п’ять днів: у росії масово палають військкомати

28 підпалів за п’ять днів: у росії масово палають військкомати

Росіян, які останніми днями масово підпалюють військкомати у різних регіонах, підбурюють до цього телефонами. Навіть перераховують гроші на займисту суміш. Таке з’ясували на допитах підозрюваних. Паліїв затримували в різних містах росії та в окупованому Криму. За останні п’ять днів коктейлі Молотова прилетіли у 28 військкоматів. У цьому "марафоні" підпалів активну участь беруть пенсіонери. Як і хто заохочує їх до дій розповіла наша кореспондентка.

Військкомати палають у різних куточках росії. В Улан-Уде чоловік дістав із сумочки своєї спільниці коктейль Молотова та жбурнув у будівлю.

А от військкомат центрального району Петербурга чоловік підпалив без сторонньої допомоги.

Саме пенсіонерів більше серед паліїв військкоматів на росії. Літня жінка, розмовляючи з кимось по телефону підійшла до вхідних дверей військкомату, розстелила ганчірку та підпалила. Після затримання 66-літня жителька Петербургу розповіла, що телефоном її запевнили, що у будівлі – шахраї. Власне тому двері дуже треба підпалити. Ті, хто телефонував, навіть 2000 рублів за займисту суміш перерахували.

Хвиля підпалів дісталася і Воронезької області. Там за підпал затримали вчительку історії. А в тимчасово окупованому Криму затримали вчительку російської мови. Вона хотіла спалити комісаріат у Феодосії, та коктейль Молотова до будівлі не долетів.

Загалом за останню добу сталося не менше 20 атак на комісаріати, деяким будівлям дісталося по кілька разів.

Приступ піроманії російські силовики пояснюють впливом телефонних підбурювачів. В опублікованому записі такої розмови невідомий запевняє жінку, що її заощадження під загрозою, а шахраї перебувають у будівлі цього комісаріату.

Утім, навіть обман шахраїв – не виправдання для російської диктатури. Кількох затриманих вже судять за підпали, а щонайменше одну жінку відправили у психіатричну лікарню.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни зранку обстріляли собор та тролейбус з пасажирами у Херсоні.

Головне