У росії визнали загибель 74 моряків під час ракетного удару по кораблю "Новочеркаськ"

У росії визнали загибель 74 моряків під час ракетного удару по кораблю

У росії визнали загибель 74 та поранення ще 27 моряків під час ракетного удару по великому десантному кораблю "Новочеркаськ".

Про це повідомила пресслужба Чорноморського флоту рф, пишуть росЗМІ.

Російський головнокомандувач Військово-морським флотом адмірал Микола Євменов звернувся до голови адміністрації Новочеркаська, що в Ростовській області, Юрія Лисенка з пропозицією оголосити в місті дводенний траур. Він також запропонував розглянути питання про допомогу сім'ям загиблих моряків, які служили на кораблі "Новочеркаськ".

У пресслужбі розповіли, що адміністрація Новочеркаська за власною ініціативою взяла керівництво над великим десантним кораблем ще у 2002 році.

При цьому стаття про втрати на російському кораблі була опублікована на сайті російського видання "Незалежне телебачення Севастополя", але згодом її видалили.

Нагадаємо, 33 моряки російського великого десантного корабля "Новочеркаськ" вважалися зниклими безвісти після удару. Ще 23 особи були поранені, як писало російське видання Astra. на місці атаки були знайдені фрагменти обшивки та вузла кріплення ракети Storm Shadow. Корабель повністю вигорів і затонув.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, влучний удар ЗС України по ВДК "Новочеркаськ" у Феодосії призвів до того, що окупанти поспіхом вивели звідти всі свої військові кораблі. Великі десантні кораблі росіяни використовували як поромні переправи. Перш за все, ними постачали бойову техніку, озброєння та БК. Окрім військових кораблів з порту Феодосії втікли також і зерновози.

Головне