У Ромнах на Сумщині на підтримкиу ЗСУ виділили 83 мільйони гривень

У Ромнах на Сумщині на підтримкиу ЗСУ виділили 83 мільйони гривень

На сесії Роменської міської ради на програму доя підтримки української армії з бюджету Роменської міської ради на 2024 рік виділили 83 мільйони 400 тисяч гривень. Про це інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Варто зауважити, що низка депутатів ініціювали зміни, щоб виділити більше - 107 мільйонів. 

З першого разу депутати не підтримали цей проєкт рішення, але під натиском місцевих жителів вдалося дійти до рішення виділити із бюджету понад 83 мільйони.

"Під час голосування депутати з першого разу за проєкт рішення не проголосували, тоді у справу втрутилися роменці, які прийшли на сесію. Після “переговорів” вдалося проголосувати за виділення 83 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Європейський Союз готує план на 20 млрд євро для України на випадок невдачі у подоланні вето від Угорщини на саміті, який відбудеться 1 лютого 2024 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ЄС переніс екстрений саміт для затвердження допомоги Україні. Рішення щодо України підтримують 26 країн-членів із 27, тобто всі, крім Угорщини. 

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.