ЄС переніс екстрений саміт для затвердження допомоги Україні

ЄС переніс екстрений саміт для затвердження допомоги Україні

ЄС переніс екстрений саміт для затвердження допомоги Україні. Про це повідомив глава Європейської ради Шарль Мішель.

"Президент Європейської Ради Шарль Мішель оголосив, що спеціальний саміт Єврокомісії відбудеться 1 лютого 2024 року", - написала вона.

Рішення щодо України підтримують 26 країн-членів із 27, тобто всі, крім Угорщини. Це фактично свідчить про одностайність наміру передати кошти, вважає Мішель.

На саміті лідери ЄС обговорять середньостроковий перегляд бюджету ЄС, зокрема й виділення Україні багаторічної допомоги в розмірі 50 млрд євро.

Нагадаємо, Єврокомісія виділила 65 мільйонів євро країнам, які приймають українських біженців. Про це йдеться на сайті відомства.

Болгарія, Чехія, Польща та Румунія також можуть використати додаткове фінансування для переходу від надання біженцям притулку.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні збільшується бюджет у напрямку FPV-дронів. Про це повідомив Михайло Федоров.

Голова Мінцифри зазначив, що робота з виробниками відбувається і дронів стає більше, але їх потрібно ще більше. За його словами, зараз є новий виклик - потрібно закуповувати більше FPV-дронів з тепловізорами, більше інвестувати в розвиток захищеного зв'язку для FPV, в інші важливі антени та в інші важливі елементи для дронів.

Головне