У Rheinmetall розкрили плани щодо кількості заводів з виробництва зброї в Україні

У Rheinmetall розкрили плани щодо кількості заводів з виробництва зброї в Україні

Компанія Rheinmetall, яка є всесвітньо відомим німецьким виробником зброї, має намір побудувати в Україні щонайменше чотири своїх заводи. Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, пише Le Monde.

 За його словами, це будуть підприємства з виробництва боєприпасів, військових машин, пороху та систем протиповітряної оборони.

"Нині Україна є важливим партнером для нас. І ми бачимо потенціал від двох до трьох мільярдів євро (обігу) на рік", - заявив Паппергер.

Водночас він додав, що у середньому Rheinmetall планує виробляти на своїх заводах "1,1 млн снарядів 155 калібру", які необхідні для артилерії.

За попередніми прогнозами, у 2025 році Rheinmetall виробить 700 тисяч снарядів. Цьогоріч же планується виробництво 500 тисяч снарядів.

Нагадаємо, Rheinmetall відкриє в Україні завод з виробництва боєприпасів. Йдеться про спільне підприємство з виробництва снарядів калібру 155-мм. Меморандум про створення нового підприємства було підписано під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що вже у червні Україна може отримати боєприпаси, закуплені за чеською ініціативою

Головне