У "реєстр корупціонерів" внесено 45 тис осіб, але сам він перебуває під загрозою

У

У "реєстр корупціонерів" наразі внесено близько 45 тис. осіб. Проте сам "реєстр" перебуває під загрозою.

Про це розповів очільник Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, парламент у першому читанні проголосував за законопроєкт. Ним ВР хоче змусити НАЗК видалити дані про більшість цих осіб, які здійснили ці правопорушення.

Саме тому існує загроза доступу до цих даних журналістів та всіх громадян.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що на період воєнного часу корупцію необхідно прирівняти до державної зради. За словами глави української держави, він готує певні рішення для цього і запропонує їх законодавцям. А вони вже будуть вирішувати, запроваджувати такі заходи чи ні.

Також раніше дві провідні тютюнові компанії світу Philip Morris International та Japan Tobacco International були внесені до переліку міжнародних спонсорів війни, повідомила пресслужба НАЗК. Відомо, що обидві компанії продовжують бізнес на території російської федерації, таким чином, вони підтримують економіку країни-агресорки.

Варто зауважити, що компанія Philip Morris International, яка виробляє продукцію Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS, займала у 2019 році 30,1% ринку рф. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва. У нього знайшли понад 9 млн гривень.

Головне