У реабілітаційному центрі Recovery на Київщині збільшать кількість місць для військових

У реабілітаційному центрі Recovery на Київщині збільшать кількість місць для військових

У реабілітаційному центрі Recovery на Київщині, який відкрили в травні, збільшать кількість місць для військових.

Про це повідомляє начальник КОВА Руслан Кравченко.

Додаткові 20 місць для реабілітації планують облаштувати до кінця осені 2023-го. Наразі в закладі працюють 12 інклюзивних палат на 30 ліжок.

У центрі Recovery є зали фізичної реабілітації, кабінети апаратної фізіотерапії та масажні кабінети. 58 військових пройшли там реабілітацію з травня 2023-го.

Реабілітаційний центр Recovery на Київщині відкрили в травні 2023 року. Два центри Recovery вже працюють у Дніпрі й Одесі. Перший відкрили в Дніпрі в середині березня. На будівництво центрів спрямували 11,5 мільйона доларів.

Нагадаємо, у березні сталося відомо, що в Україні з’явиться електронна система реабілітації. Це допоможе забезпечити доступність медичної допомоги та розвантажити медичних працівників.

Метою цього впровадження є забезпечення доступності медичної допомоги та зменшення адміністративного навантаження медичних працівників.

“Зараз реабілітації дуже актуальні тому, що у нас є велика кількість поранених цивільних і військових, які потребують реабілітаційних послуг. Відповідно для того, щоб зробити ці процеси доказовими та сучасними, ми впроваджуємо у тому числі і цифрові рішення. Фахівці будуть формувати реабілітаційний пласт за допомогою електронних інструментів і вносити дані до Єдиної електронної картки пацієнта”, – зауважила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Раніше “Ми-Україна” повідомляли, кожен громадянин має право двічі на рік безкоштовно пройти два цикли реабілітації в Україні.

Головне