У ПВК "Вагнер" підтвердив, що туареги знищили їхніх найманців у Малі

У ПВК

У російській ПВК "Вагнер" підтвердили масову загибель своїх найманців у боях із племенем туарегів у Малі. Повстанці-туареги вбили десятки росіян. Про це повідомляє Telegram-канал "Разгрузка Вагнера".

Відомо, що ПВК "Вагнер" вела бойові дії проти Координаційного руху Азавад та Аль-Каїди у Сахелі з 22 по 27 липня.

Декілька атак під керівництвом Сергія Шевченка вдалося відбити, але 27 липня в живих залишилося лише троє найманців. Сам Шевченко також був ліквідований. 

"Вперший день найманці знищили більшу частину повстанців і змусили втікати інших. Однак піщана буря, що настала, дозволила радикалам провести перегрупування і наростити свою чисельність до 1000 осіб. У зв'язку з цим командуванням ПВК "Вагнер" було ухвалено рішення перекинути додаткові сили до району бойових дій для надання допомоги 13 штурмовому загону", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що у Республіці Малі, яка розташована на північному заході Африки, повстанці-туареги атакували найманців російської приватної військової компанії "Вагнер", завдавши їм значних втрат.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Кремлі прийняли рішення перевести колишніх найманців з групи "Вагнер" під контроль офіційної структури - Росгвардії. На півдні росії для них будують нову базу.

Головне