У Придністровʼї російські "миротворці" провели несанкціоновані навчання

У Придністровʼї російські

Делегація Молдови на засіданні Об’єднаної контрольної комісії 18 січня запропонували розгляд у зв'язку з проведенням російськими військовими навчань 22 грудня поблизу адміністративного кордону між правим і лівим берегами Дністра.

Про це повідомили у виданні NewsMaker.

Російські військові проводили навчання на постах спільних "миротворчих" сил із застосуванням військового озброєння.

Члени молдовської делегації в ОКК підписали заяву, де висловили незгоду з порушенням основних договорів комісії. Наголосили, що імітація стрільби викликає у мирних громадян тривогу.

Молдавські високопосадовці незадоволені тим, що в грудні та січні придністровські силовики не пропустили моніторингові групи місії ОБСЄ через свої незаконно встановлені блокпости.

Нагадаємо, з Мар'їнської, Очеретинської та Вугледарської громад Донецької області в межах обов'язкової евакуації вивезли всіх дітей. Про це розповів очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

За останній тиждень 352 людини було евакуйовано, з них 52 дитини. У Мар'їнській, Очеретинській і Вугледарській громадах дітей не залишилося.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія російських окупантів здійснила удари по житлових будинках в Дніпровському районі Херсона. В результаті обстрілів є загибла та поранений.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

 

 

 

Головне