У Повітряних силах пояснили, чому росіяни під час вильоту використовують більше літаків, ніж ракет

У Повітряних силах пояснили, чому росіяни під час вильоту використовують більше літаків, ніж ракет

У Повітряних силах пояснили, чому російські війська під час одного вильоту зазвичай використовують більше літаків, ніж ракет для атаки на Україну.

Про це речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Це відпрацювання імітаційних пусків, які вони проводять залітаючи в зону пуску. Таким чином тренується льотний склад їхній - злітати, виходити на рубіж пуску ракет, саме тому було випущено вчора сім ракет і використовувалось дев’ять літаків", - зазначив Юрій Ігнат в ефірі.

Нагадаємо, у ніч проти 7 вересня 2023 року російські окупанти атакували Україну кількома групами ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Із 33 дронів Сили ППО змогли збити 25 одиниць. Російські окупаційні війська атакували Сумську та Одеську області з північного, південно-східного та південного напрямків (Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф, мис Чауда – ТОТ, Крим).

“Усього зафіксовано пуски 33 “шахедів”, в основному – у напрямку південних районів Одеської області. За результатами бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено 25 Shahed-136/131”, – йдеться у дописі Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Північній оперативній зоні українські Сили оборони вживають заходів для посилення ППО.Командувач Об’єднаних Сил ЗС України Сергій Наєв розповів про повітряні атаки 19 та 30 серпня на Житомирщині. Саме тоді наші захисники на “Гепардах” збили усі повітряні цілі. Йдеться про п'ять ворожих “шахедів”.

Під час зустрічі з екіпажем зенітно-артилерійської установки, командувач подякував бійцям. Він наказав, щоб у подальшому вони так само із стовідсотковою ефективністю виконували завдання з прикриття українського неба. Він підкреслив, що, крім машини, є люди та їхній професіоналізм.

Головне