У порт Маріуполя зайшов перший російський морський балкер , - Андрющенко пояснив, чому це погана новина

У порт Маріуполя зайшов перший російський морський балкер , - Андрющенко пояснив, чому це погана новина

До порту тимчасово окупованого Маріуполя у неділю, 22 жовтня вперше зайшов балкер морського класу. Про це розповів радник мера міста Петро Андрющенко. 

Він наголосив на тому, що роботи з поглиблення акваторії Маріупольського порту окупанти здійснювали саме для цього.  

"Це дуже погана новина. Тепер це сталося - перше судно морського класу (не річка-море) вчора пришвартувалось біля причалу Судноремонтного заводу. Судно класу балкерів має власні крани та його повне навантаження або DWT становить набагато більше за 5000 тон як в судах класу РМ-3", - написав Андрющенко. 

Що знаходиться на борту корабля наразі невідомо. На думку радника міського голови, судно явно прибуло не пустим і не з ціллю завантаження, оскільки нині у Маріуполі "немає завантажувати на таку вагу".

"Що саме (на борту - ред.) - не важко здогадатись. Точно не будиночки для маріупольців", - йдеться у його дописі. 

Водночас Андрющенко прогнозує, що на зміни агресора у логістиці неодмінно відреагують Сили оборони України. За його словами, це наблизить "бавовняний сезон в Приморському районі Маріуполя". 

photo_2023-10-23_07-22-08.jpg (165 KB)

Нагадаємо, в ОК "Південь" напередодні розповіли, що окупанти продовжують вивозити награбоване на тимчасово окупованих територіях України, використовуючи для цього порти в тимчасово окупованих населених пунктах на Азовському морі. За його даними, "вони відвантажують з Маріупольського порту все, що ще можуть вивезти звідти". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, армія рф вивела кораблі на бойове чергування в Чорному морі. Станом на ранок 23 жовтня в Чорноморській акваторії перебуває два ракетоносії, споряджені "Калібрами".

Головне