У Польщі засудили до в'язниці проросійського радикала, який погрожував депутатам смертю

У Польщі засудили до в'язниці проросійського радикала, який погрожував депутатам смертю

У Польщі проросійський блогер-націоналіст Войцех Ольшанський отримав тюремний термін. Він, зокрема, погрожував вбити депутатів Сейму.

Про це повідомило польське видання Wirtualne Media. Як зазначається, Ольшанського засудили до 20 місяців в'язниці. Він під час свого виступу на мітингу проти антиковідного закону вдався до прямих погроз вбивства.

"Якщо вони підтримають законопроект, вони прирікають себе на смерть, і ми створюємо ці розстрільні списки... Я, Войцех О., відомий в інтернеті як Олександр Яблоновський, хочу їх убити. І чому б і ні! Тому що я сповнений радісної ненависті і хочу, щоб вони померли", - заявив він тоді.

Суд, крім ув'язнення, призначив Ольшанському штраф у розмірі 15 тис. злотих (майже 130 тис. грн) за образу депутата.

Войцех Ольшанський відомий своєю антисемітською позицією. Крім того, він активно просуває антизахідні ідеї та проповідує дискримінаційні погляди.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала російського агента-антисеміта. Він, зокрема, погрожував очільнику єврейської громади Закарпатської області.  Як зазначається, СБУ запобігла спробам російських спецслужб дестабілізувати внутрішньо-політичну обстановку на заході України. У ході спецоперації було затримано мешканця Закарпаття, який за вказівкою агресора штучно розпалював антисемітські настрої в регіоні.

Було встановлено, що до 2014 року чоловік тимчасово проживав на території Північної Осетії у рф. Наразі співробітники Служби безпеки України детально вивчають зв’язки агента-антисеміта зі спецслужбами росії.

Головне