У поле зору ДБР одеський військком Борисов потрапив ще до журналістського розслідування

У поле зору ДБР одеський військком Борисов потрапив ще до журналістського розслідування

У поле зору Державного бюро розслідувань колишній одеський військком Євген Борисов потрапив ще до оприлюднення журналістського розслідування.

Про це повідомив директор ДБР Олексій Сухачов в ефірі програми "Невідворотне покарання" на "Ми-Україна".

"Ми зареєстрували кримінальне провадження ще в травні 2023 року за фактом зловживання службовим становищем з боку вже колишнього керівника Одеського обласного ТЦК під час мобілізаційних заходів", - розповів Сухачов.

Нагадаємо, майно екскерівника Одеського регіонального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова арештували. Як зазначається, за клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та його родини.

При цьому слідство встановило, що родичі воєнкома намагалися вивезти частину майна за кордон. Вони таким чином намагалися уникнути арешту цього майна.

“При спробі перетину кордону у пункті пропуску “Паланка – Маяки – Удобне” був зупинений автомобіль Porsche Macan GTS 2016 року випуску. Як встановили працівники ДБР, авто зареєстровано на невістку Борисова і проходить речовим доказом по справі щодо ексвоєнкома”, – йдеться в повідомленні ДБР.

Раніше екскерівника Одеського регіонального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова відправили під варту з правом внесення застави у 150 млн гривень. У свою чергу Борисов заявив, що подаватиме апеляцію на рішення суду про взяття під варту. Він сказав, що не має 150 млн для внесення застави.

Перед цим у залі суду Борисов почав показувати свої травми та “наслідки обстрілу”. Він заявив, що “щоб вижити, має пити пігулки. Дорогі, а то помре”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, працівники ДБР затримали начальника київського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він був учасником масштабної схеми переправлення чоловіків за кордон.

Головне