У Пентагоні назвали головні теми наступного "Рамштайну"

У Пентагоні назвали головні теми наступного

Основним питанням зустрічі у форматі "Рамштайн" стануть зусилля для забезпечення ЗСУ всім необхідним у контрнаступі та звільнення територій.

Про це заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

"Думаю, що фокус уваги Контактної групи з питань оборони України насправді зосередиться на контрнаступі", — сказала вона.

Сінгх підкреслила важливість для союзників та партнерів об’єднати зусилля в цьому питанні.

За її словами, всі усвідомлюють, що наразі пріоритетами для України є посилення протиповітряної оборони, а також збільшення можливостей для артилерії. Вона підкреслила важливість для союзників та партнерів об’єднати зусилля в цьому питанні.

У відповідь на запитання журналістів, чи порушуватимуть учасники зустрічі також питання "зернової угоди", яку росія намагається перетворити на зброю, Сінгх не виключила, що це питання також може стати предметом обговорень. 

Основна увага зосереджуватиметься на тому, "щоб переконатися, що Україна має все потрібне для контрнаступу", а також на продовженні підтримки у довгостроковій перспективі, сказала Сінгх.

Нагадаємо, голова Міноборони Олексій Резніков повідомив, коли відбудеться наступний “Рамштайн” – 18 липня.

За його словами, Київ продовжить 18 липня “робити неможливе на черговій зустрічі у форматі “Рамштайн”. Крім того, “щодо кожного виду іноземного озброєння, яке вже давно на фронті”, він спочатку чув: “ні, цього не буде, це неможливо”.

“По факту – можливо, але у свій час і за умови нашої наполегливості”, – зазначив Резніков.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вночі підступно атакували південь України.

Головне