У ПАР досі не знають, чи приїде Путін на саміт БРІКС

У ПАР досі не знають, чи приїде Путін на саміт БРІКС

Російський диктатор Володимир Путін і досі офіційно не підтвердив, чи приїде він особисто на саміт БРІКС у Південно-Африканську Республіку. Про це повідомив генеральний секретар правлячої партії ПАР Фікіле Мбалула.

Під час спілкування з журналістами Мбалула заявив, що росія досі на надіслала ПАР офіційного підтвердження щодо приїзду Путіна на саміт БРІКС.

Разом з тим Мбалула заявив, що ПАР може переглянути участь у деяких міжнародних організаціях.

"Крім того, Південна Африка повинна розглянути або відкликання, або зміну наших зобов'язань перед деякими міжнародними установами, які не служать нашим національним інтересам", - заявив представник ПАР.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російський президент Володимир Путін приїде на саміт БРІКС у Південну Африку. Влада ПАР запевнила, що саміт пройде в офлайн-режимі. Однак згодом віце-президент ПАР Пол Машатіле заявив, що Путіна попросили не їхати на саміт особисто. Так, президент ПАР Сиріл Рамафоса запропонував російському диктатору відправити замість себе міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Також у ПАР наголосили, що були б раді, якби Путін не приїхав.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква розповів, чому змінилася позиція ПАР щодо візиту російського диктатора Володимира Путіна на саміт БРІКС.

Головне