У новому пакеті санкцій ЄС ввів обмеження проти росіян та білорусів, які причетні до депортації дітей з України

У новому пакеті санкцій ЄС ввів обмеження проти росіян та білорусів, які причетні до депортації дітей з України

Європейський Союз у новому, 13-му пакеті санкцій запровадив обмеження проти росіян та білорусів, які причетні до депортації дітей з України.

Про це пише видання The Guardian. Як зазначається, санкції ввели проти чоловіків та жінок, які брали безпосередню участь у нелегальній депортації неповнолітніх до тимчасово окупованого Криму, Білорусі та росії.

Журналісти розповіли, що до санкційного списку внесли, зокрема, Інну Варламову. Вона є дружиною Сергія Миронова, депутата Держдуми рф і лідера партії "Справедлива росія - За правду". Як відомо, Інна Варламова усиновила дитину, яку викрали з дитячого будинку у Херсоні. Жінка особисто приїжджала у Херсонську область, звідки вивезла двох дітей на територію країни-агресорки. Одній дитині змінили прізвище на Миронова. Також було змінено місце народження на Подольськ.

Іншою підсанкційною особою тепер є Марина Пещанська, яка є так званим "омбудсменом з прав дитини" в окупованому Криму. Вона організовувала незаконне перевезення дітей з дитбудинку Мелітополя до Севастополя. Проти Ольги Волкової та Дмитра Демідова ввели санкції як проти одних з ключових осіб, які причетні до примусової депортації дітей до Білорусі та незаконного усиновлення сім'ями з рф та Білорусі.

Водночас, як передає видання, у списку описується спроба "перепрограмувати" дітей щодо ставлення до війни росії проти України. Йдеться про зустрічі з російськими солдатами, надсилання листівок армії рф, навчання з бойової підготовки та поводження з дронами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україні вдалося повернути з росії та тимчасово окупованих територій 11 дітей

Головне