У новий пакет антиросійських санкцій увійдуть 55 компаній і понад 60 осіб, - Bloomberg

У новий пакет антиросійських санкцій увійдуть 55 компаній і понад 60 осіб, - Bloomberg

У новий, вже 13-й пакет обмежувальних санкцій Європейського Союзу проти росії, ймовірно, увійдуть 55 компаній і понад 60 осіб.

Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на документи. Як зазначається, санкції будуть стосуватись десятків компаній і фізичних осіб, які займаються виробництвом озброєння та постачанням ключових технологій і електроніки, що використовують російські оборонні підприємства.

"Пропозиції, що потребують підтримки всіх держав-членів, перш ніж їх ухвалять, також будуть націлені на судноплавні компанії, які забезпечують транспортування та логістику для перевезення боєприпасів з КНДР до рф", - пише видання.

Серед кандидатів, які можуть потрапити під обмеження ЄС, можуть бути Алєксєй Дюмін, колишній охоронець президента росії Володимира Путіна та нинішнього губернатора Тульської області, та директори низки компаній. Списки можуть змінитися.

Крім того, як передають журналісти, новий пакет санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, ймовірно, буде обмеженим за своїм обсягом. Частина країн-членів Євросоюзу закликає блок бути більш амбітним та включити до цього переліку також нові економічні обмеження.

Нагадаємо, німецьке видання Spiegel передавало, що Європейський Союз планує новий пакет обмежувальних санкцій проти росії, які стосуватимуться 200 осіб і компаній. Вони будуть представлені до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росія розблокувала частину північнокорейських активів, заморожених за рішенням ООН в одному з російських банків.

Головне