У Німеччині сталася пожежа в притулку для біженців: загинула дитина, ймовірно, з України

У Німеччині сталася пожежа в притулку для біженців: загинула дитина, ймовірно, з України

У притулку для біженців у місті Апольда, що на сході федеральної землі Тюрингія у Німеччині, спалахнула пожежа. Загинула дитина, ще з десяток людей госпіталізували.

Про це повідомило DW. Як зазначається, пожежа спалахнула о п’ятій ранку за місцевим часом (06:00 за Києвом) 4 червня. Свідки заявляють, що полум'я сягало кількох метрів у висоту.

Районна адміністрація повідомила, що в притулку для біженців, який зараз є непридатним для проживання, були зареєстровані 245 людей. Усі вони із Афганістану, Сирії та України.

Водночас із загибеллю дитини зник безвісти 9-річний хлопчик із України. Влада повідомила, що для того, аби визначити, чи є тіло, знайдене в будівлі, зниклим хлопчиком, знадобиться судово-медична експертиза.

Поліція також заявила, що причина пожежі наразі незрозуміла. Кримінальне розслідування ведеться "повним ходом". Такі розслідування є стандартною практикою після смертельних пожеж і не означають підозри в будь-якій злочинній діяльності.

Мешканців притулку, яких врятували, наразі перевезли до іншого центру прийому біженців у сусідньому Гермсдорфі. Їх супроводжували поліцейські та перекладачі.

Також десять осіб були доставлені до лікарні. Деякі з них постраждали від вдихання диму, а одна людина отримала перелом ноги.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Кампанії на півдні Італії трапилася ДТП, у результаті якої пасажирський автобус злетів у прірву. Щонайменше одна людина загинула і ще 14 постраждали. Як зазначається, водій автобуса, який їхав з Лечче до Риму з 38 пасажирами, різко повернув кермо. Він намагався уникнути зіткнення з двома автомобілями, які вже зупинилися після зіткнення.

Головне