У Німеччині вважають, що ракети Taurus не зможуть змінити хід війни в Україні

У Німеччині вважають, що ракети Taurus не зможуть змінити хід війни в Україні

Німецькі ракети Taurus, швидше за все, не зможуть змінити хід війни росії проти України.Таку думку висловив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус на конференції NATO Talk у Берліні.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS.

"Не думаю, що ці ракети стануть "геймченджером", – заявив глава оборонного відомства.

Пісторіус зазначив, що не може сказати нічого нового щодо передачі Taurus, і що при наданні допомоги Україні Німеччина має дотримуватися власних інтересів. Однак міністр не уточнив, що саме він має на увазі.

Він також нагадав, що зараз Німеччина є другим постачальником озброєнь для України після США. При цьому, за словами Пісторіуса, деякі рішення щодо зброї "даються дуже нелегко".

"ATACMS, що передали США, мають дальність 160 км. Taurus – 500 км, це зовсім інша система", – резюмував міністр.

Як писали "Ми-Україна" раніше, голова "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявив, що всі "хочуть вдарити по тій Москві", проте під час війни виробництво українських ракет - це надсекретна інформація. Про це гендиректор "Укроборонпрому" розповів в інтерв'ю "Економічній правді". За його словами, наразі державна програма з нарощення виробництва ракет триває.

При цьому всі працівники, які беруть участь у цій держпрограмі, є дуже вмотивованими та хочуть завдати удару по російських об'єктах.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.