У Непалі стався потужний землетрус: загинули щонайменше 128 людей

У Непалі стався потужний землетрус: загинули щонайменше 128 людей

У Непалі стався потужний землетрус магнітудою 6,4 бали. Внаслідок цього загинули щонайменше 128 людей, ще понад 100 людей дістали поранення.

Про це повідомило BBC.

Як зазначається, найбільша кількість поранених перебувають у важкодоступних районах Джаджаркот і Рукум, у 500 кілометрах від столиці Катманду.

Країна залучила військових та служби безпеки для того, аби допомогти людям. Наразі відомо щонайменше про сотню поранених, лікарня Джаджаркота вже переповнена. За словами представників влади, кількість жертв може зрости.

Через кілька годин після потужного землетрусу сталися ще три афтершоки, що змусило багатьох людей решту ночі провести на вулицях. Поштовхи протягом ночі відчувались не тільки на заході країни, але й у столиці Непалу та в сусідній Індії.

Наразі розбір завалів є ускладненим через зсуви, які утворились на дорогах через землетрус. Люди намагаються розкопувати завали самостійно в спробах знайти постраждалих.

“Ми збираємо інформацію, але через холод і нічний час її важко отримати з віддалених районів”, - заявив начальник поліції району Джаджаркот Суреш Сунар.

Національний центр моніторингу та дослідження землетрусів Непалу оцінив поштовхи у 6,4 бали. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, принаймні шестеро осіб загинули, інші двоє вважаються безвісти зниклими через масштабну повінь, яка спричинила затоплення значної частини Тоскани в Італії 3 листопада.

Головне