У Нафтогазі нагадали виробникам тепла про необхідність укладання договорів на постачання природного газу

У Нафтогазі нагадали виробникам тепла про необхідність укладання договорів на постачання природного газу

Компанія "Нафтогаз Трейдинг", яка входить до групи "Нафтогаз", продовжує укладання договорів про постачання газу на опалювальний сезон 2023/2024. Про це повідомив директор з корпоративних та регуляторних відносин групи Іван Лукеря.

За його словами, "Нафтогаз Трейдинг" вже укладено понад 640 договорів з підприємствами теплокомуненерго та ОСББ.

"Станом на нині "Нафтогаз Трейдинг" уклав понад 640 договорів з понад 1 000 документів, які подали підприємства теплокомуненерго та ОСББ. Загалом очікуємо 1 264 заявки від постачальників тепла, і ми готові опрацьовувати їх невідкладно", - наголосив Лукеря.

Разом з тим він нагадав, що опалювальний сезон в Україні традиційно стартує 15 жовтня. Однак цьогоріч рішення про початок опалювального сезону буде ухвалюватися окремо для кожного регіону місцевою владою. Тому Лукеря закликав вже зараз підписати договори про постачання газу.

"Просимо не зволікати з підписанням. Щоб з настанням холодів не створювати ажіотаж і не ставити добробут людей - в залежність від формальних процедур.

Держава створила для цього усі необхідні передумови: умови ПСО - як гнучкий механізм споживання фіксованих обсягів газу з можливістю економії та використання його в наступних періодах опалювального сезону", - наголосив член правління групи "Нафтогаз".

Як повідомляли "Ми-Україна", Україна достроково накопичила в сховищах необхідний запас газу, щоб стало пройти опалювальний сезон 2023-2024, повідомив Олексій Чернишов.

Головне