У Міноборони розповіли, як росіяни намагаються деморалізувати українців

У Міноборони розповіли, як росіяни намагаються деморалізувати українців

У Міністерстві оборони розповіли, як росіяни намагаються підірвати репутацію України у світі та деморалізувати українців зсередини.

Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За її словами, є речі, які росіяни роблять професійно. Україна всіляко з ними бореться.

"Наприклад, вони намагаються доволі системно підривати нашу репутацію порядного реципієнта зброї. Що стосується наступу, задача росіян - інформаційно деморалізувати. Тому що від внутрішнього стану дуже сильно залежить результат боротьби. Тому вони намагаються виставити ситуацію таким чином, що ми нібито програємо. Ми, зі свого боку, теж видаємо їхні слабкі місця. Єдина різниця - ми говоримо правду, а вони вигадують", - зазначила Маляр.

Нагадаємо, речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук спростував фейки росіян про атаку Кримського мосту. Йдеться про озвучену російським Національним антитерористичним комітетом рф офіційну версію, згідно з якою шляхопровід нібито зазнав шкоди від двох українських безпілотних надводних безпілотних апаратів. Для початку: лише ті світлини, які росіяни видають за “збитий український дрон”, підозріло нагадують водний скутер.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни для поширення пропаганди використовують відеоігри, зокрема Minecraft, Roblox і російської версії World of Tanks. Вони користуються популярністю серед дітей та підлітків. У цих іграх активно пошиються наративи, які виправдовують агресію рф в Україні. Цільовою аудиторією є молодь.

Головне