У Міненерго оцінили втрати енергосистеми України після ракетних атак рф

У Міненерго оцінили втрати енергосистеми України після ракетних атак рф

Українська енергосистема після російських ракетних обстрілів  тимчасово втратила 44% атомної генерації. Про це заявив заступник міністра енергетики України Фарід Сафаров в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна". 

"Починаючи з жовтня і протягом наступних шести місяців українська енергетика зазнала дуже багато руйнівних ушкоджень. Держава-терорист завдала більш ніж 33 масовані атаки дронами і ракетами. Понад 1 000 дронів і ракет було випущено по енергетичних об'єктах. З них 270 влучили в безпосередньо ТЕС, ТЕЦ, гідростанції і так далі. Отримали ураження 24 об'єкти генерації, близько половини підстанцій системи передачі були під ракетними обстрілами, 43% магістральних мереж. У більшості випадків було декілько влучань. Українська енергосистема внаслідок руйнувань тимчасово втратила 44% атомної генерації, 78% потужностей ТЕС, 66% ТЕЦ, 75% вітрової генерації та близько 20% сонячної", - наголосив Сафаров.

При цьому представник Міненерго наголосив, що наразі вже почався теплий, сонячний сезон, тож до енергосистеми підключилися альтернативні джерела енергії, зокрема ті, що працюють від Сонця.

"Половина, а подекуди і більше половини дефіцитного порога - це атомна генерація, далі іде теплогенерація, гідрогенерація і враховуючи те, що починається сонячний сезон, альтернативна енергетика починає давати більше в мережу", - розповів Сафаров.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький заявив, що енергетична система України досі перебуває у складному становищі. Зокрема, це може призвести до дефіциту електроенергії влітку.

Головне