У мережі запустили фейк про хлопця, якого вбили співробітники ТЦК

У мережі запустили фейк про хлопця, якого вбили співробітники ТЦК

У мережі запустили фейк про хлопця, який нібито був вбитий співробітниками ТЦК у Білій Церкві, що в Київській області. При цьому цього разу такий фейк поширив нардеп.

Вперше таку інформацію почали публікувати ще наприкінці грудня Telegram-канали в Білій Церкві. Тоді повідомлялося, що співробітники забрали і до смерті побили хлопця. Жодних доказів цієї інформації тоді не було, а офіцер ЗСУ і блогер Анатолій Штефан "Штірліц" швидко спростував цей фейк.

"Сподіваюся Служба безпеки України відреагує і дасть правову оцінку діям, яке призвело до масового поширення фейку, яке сьогодні повторно запустив народний депутат Євгеній Шевченко. Дотримуйтесь інформаційної гігієни. Особи, які запустили це попередньо, працівниками СБУ встановлені, матеріали видалили і записали відеозвернення", - повідомив офіцер ЗСУ.

Вдруге цю інформацію запустив народний депутат України Євгеній Шевченко. Пізніше він видалив цю публікацію з власної сторінки. Проте російська пропаганда вже встигла скористатися його публікацією задля поширення фейку - у своїх статтях пропагандисти посилаються на нього як надійне джерело.

Нагадаємо, російська федерація закидає у медійний простір України тези про мобілізацію, які розхитують суспільство, заявив керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім. Він зазначив, що ці тези заважають стати на захист держави навіть тим, хто до цього готовий.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Збройні Сили України спростовують інформацію щодо пошкодження бункера під час обстрілу Києва, в якому перебував заступник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Головне