У Мексиці прокинувся один з найбільш активних вулканів світу: відео стихії

У Мексиці прокинувся один з найбільш активних вулканів світу: відео стихії

У Мексиці прокинувся вулкан Попокатепетль, який є одним з найбільш активних у світі. Про це пише Volcano Discovery.

За даними видання, у неділю, 16 квітня, вулкан викинув стовп попелу, а висота диму над Попокатепетлем сягнула 6 700 метрів.

Місцеве населення вирішили евакуювати з району, щоб не наражати на небезпеку.  Також людей закликають не наближатися до вулкану, оскільки існує можливість падіння розжарених уламків.

"У разі зливи в районі Попокатепетля важливо триматися якомога далі від дна яру через небезпеку, яку являють собою потоки бруду й сміття", - наголошують фахівці.

За даними Національного центру із запобігання катастрофам (Cenapred) та Національного автономного університету Мексики (UNAM), за останні 24 години з вулкану відбулося 148 викидів.

Як вже було сказано раніше, Попокатепетль - один із найбільш активних діючих вулканів світу. Він розташований лише за 64 кілометрів на південний схід від Мехіко, столиці Мексики. Також він є другою за висотою вершиною Мексики (5 452 м) після Піко-де-Орісаба (5 636 м).

Всього у Мексиці є близько п'яти десятків активних вулканів. Шість із яких належать до категорії високого ризику.

Як повідомляли "Ми-Україна", за 50 км від селища Ключі Усть-Камчатського району російської федерації розпочалося виверження вулкана Шивелуч. Попелова хмара поширилася на 500 км. Російські населені пункти вкрило шаром опадів товщиною у 8,5 см.

Головне