У "Медзакупівлях" заявили, що до них з перевіркою прийшов Держаудит

У

Державна аудиторська служба проводить перевірки у державному підприємстві "Медичні закупівлі". Про це повідомив генеральний директор ДП Едем Адаманов.

Він розповів, що перевірка пов'язана з закупівлею пластин для синтезу кісток за кошти UNITED24.

Також Адаманов наголосив, що співробітники держпідприємства не перешкоджають роботі аудиторів.

"В офіс МЗУ без попередження прийшла з перевіркою Державна аудиторська служба України. Аудитори мають намір перевірити закупівлю пластин для синтезу кісток, що ми придбали в межах ініціативи UNITED24… У кінці серпня 2023 року МЗУ придбали 24 комплекти пластин для синтезу кісток, що використовуються при переломах… Ми закупили цей товар за 9 млн грн при очікуваній вартості у понад 15 млн грн. Тобто МЗУ вдалося заощадити понад 40% коштів… Пластини, закуплені МЗУ, в повному обсязі доставлені в заклади охорони здоров’я", - заявив Адаманов.

Разом з тим він додав, що "Медзакупівлі" вже працюють п'ять років і досягнення підприємства оцінили Міністерство охорони здоров’я, Міністерство економіки, НАЗК, міжнародні партнери та пацієнтські організації.

"Кілька днів аудитори проведуть у нашому офісі, перевіряючи документи, що стосуються закупівлі пластин. Про результати перевірки ми обов’язково повідомимо. Впевнений, якщо аудит буде об’єктивним та незаангажованим, його висновок буде на користь МЗУ", - наголосив Адаманов.

Як повідомляли "Ми-Україна", Державна митна служба України виявила факти неотримання військовими частинами гуманітарної допомоги.

Головне