У Маріуполі росіяни знищують унікальну історичну пам’ятку V тис. до н.е

У Маріуполі росіяни знищують унікальну історичну пам’ятку V тис. до н.е

Російські окупанти в тимчасово окупованому Маріуполі руйнують історичну пам'ятку V тисячоліття до н.е. - курган Дід. Росіяни знищують пам'ятку за допомогою екскаваторів.

Цю інформацію оприлюднив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Він зазначив, що російські військові знищують цей давній курган, який має величезне історичне значення для міста та всієї України.

"Росіяни знищують найбільшу історичну пам’ятку не тільки Маріуполя, але України та світу... Розлогий пагорб має сучасну висоту у шість 6 метрів, а його діаметр сягає 70", - йдеться у дописі.

Андрющенко опублікував фото та відео, на яких видно, як екскаватори, належні російським військам, руйнують цю цінну історичну споруду.

Довідка.

Курган Дід розташований на північно-західній околиці міста Маріуполь у Центральному районі. Це археологічна пам'ятка, яка має науковий та історичний інтерес, оскільки датується V тисячоліттям до н.е. і є ровесником пірамід Стародавнього Єгипту. Цей курган відомий за стародавніми картами, які позначають його за таким саме ім'ям. Це земляна, але архітектурна споруда, яку колись створювали з шматків родючого ґрунту та трави. Незважаючи на розміри, він був створений із родючої ґрунтової суміші, що відрізняє його від природних геологічних утворень.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські Сили оборони під час атаки на Крим 23 березня могли уразити не два кораблі, про які відомо наразі, а три.

Головне