У Мадриді почались вуличні протести проти амністії каталонських сепаратистів

У Мадриді почались вуличні протести проти амністії каталонських сепаратистів

У Мадриді 9 листопада кілька тисяч людей зібралися біля штаб-квартири Іспанської соціалістичної робочої партії (ІСРП), щоб взяти участь у повторній акції протесту проти планів виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса амністувати каталонських сепаратистів.

Про це повідомляє dw.

За даними ЗМІ, в результаті затримали 24 особи. Крім того, сім поліцейських постраждали.

Окремі учасники здійснювали напади на поліцію з камінням та іншими предметами. Зазначається, що серед них, можливо, були праві екстремісти. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ і дубінки. За даними ЗМІ, принаймні шістьох демонстрантів та одного поліцейського госпіталізовано з легкими пораненнями, троє людей були затримані.

На 11 листопада заплановані масові акції по всій Іспанії. Ультраси майже всіх футбольних клубів країни, крім "Барселони" з Каталонії та "Атлетика" з Більбао (баски), оголосили про свою участь у них.

Довідка.

Педро Санчес, чий партійний блок улітку посів друге місце на парламентських виборах, намагається продовжити свої повноваження, укладаючи союз із представниками каталонських і баскських націоналістичних партій, що створюють партію Junts.

Це викликало протести прихильників консервативної Народної партії, яка посіла перше місце на виборах, але не змогла сформувати більшість.

Нагадаємо, 29 жовтня в Мадриді на акцію протесту під гаслом "Проти амністії та перевороту Санчеса!" зібралося близько 100 000 осіб. Така сама акція відбулася в Мадриді 24 вересня, коли на мітинг вийшло близько 40 000 осіб. Крім того, 8 жовтня в Барселоні також відбулася масова демонстрація проти амністії каталонських сепаратистів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупанти за добу 97 разів обстріляли Херсонщину та вбили двох людей.

Головне