У Львові померла жінка, якій провели комплексу пересадку серця і легенів

У Львові померла жінка, якій провели комплексу пересадку серця і легенів

У львівській лікарні померла 38-річна жителька Київщини, якій недавно виконали одночасну трансплантацію серця та легенів від посмертного донора.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

За наявними даними, стан жінки стрімко погіршився на другий день після операції через гостре відторгнення донорських органів.

"Попри найкращі зусилля медичного персоналу та успішно проведену операцію, не вдалося врятувати пацієнтку через гостре відторгнення обох пересаджених органів. Її стан різко погіршився на другий день після операції", - йдеться у дописі.

Лікарі відзначили, що вони вжили всі можливі заходи для стабілізації її стану, включаючи підключення до апарату ЕКМО, який виконує функції серця і легень. Однак на такому ранньому етапі перемогти гостре відторгнення двох органів було майже неможливо, і всі зусилля реанімаційної команди, на жаль, були марними.

Нагадаємо, 25 жовтня вперше в Україні команда київських і львівських трансплантологів виконала пересадку комплексу серце-легені.

У липні в Україні, у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", вперше провели трансплантацію кісткового мозку дитині з остеопетрозом.

“В Охматдиті вперше в Україні провели трансплантацію кісткового мозку дитині з остеопетрозом. Маленьку пацієнтку звуть Ангеліна, їй скоро виповниться п'ять. Рік тому дівчинці поставили страшний діагноз – мармурова хвороба”, - йдеться в повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в МЗС відреагували на закиди рф щодо причетності України до погромів в Дагестані.

Головне