У Львові керівника обласної Держпродспоживслужби затримали за хабарництво

У Львові керівника обласної Держпродспоживслужби затримали за хабарництво

У Львові за хабарництво затримали керівника обласного управління Держпродспоживслужби та його підлеглого. Вони організували корупційну схему та пропонували хабар правоохоронцям. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Львівській області.

"Викрили та задокументували посадових осіб обласної Держпродспоживслужби оперативники Управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими обласної поліції. За даними слідства, керівник служби налагодив корупційні схеми - побори від підлеглих керівників структурних підрозділів та місцевих підприємців", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що начальник Львівського обласного управління Держпродспоживслужби вирішив убезпечити свою протиправну діяльність і себе від кримінальної відповідальності. Для цього він звернувся до представника правоохоронних органів і пообіцяв йому платити 2000 доларів щомісяця. 

"Як посередника залучив начальника одного з відділів Головного управління Держпродспоживслужби: саме він мав акумулювати та щомісячно передавати кошти", - додали в поліції.

Начальника відділу затримали у четвер, 10 серпня, під час передачі правоохоронцю щомісячної плати у розмірі 2000 доларів. 

Керівник обласного управління та начальник відділу затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення обом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Як повідомляли "Ми-Україна", чинного народного депутата викрили на хабарі у 85 тис. доларів за “продаж” землі Національної академії аграрних наук.

Головне