У Луганську ліквідували відомого колаборанта Михайла Філіпоненка (фото)

У Луганську ліквідували відомого колаборанта Михайла Філіпоненка (фото)

У тимчасово окупованому Луганську стався вибух, в результаті якого загинув відомий колаборант Михайло Філіпоненко, який володів посадою "депутата народної ради ЛНР" та очолював управління "народної міліції".

Цю інформацію розповсюджують російські ЗМІ.

За інформацією поплічників Філіпоненко, він "трагічно загинув" після підірвання його автомобіля.

Раніше вже були спроби ліквідації Філіпоненка. Наприкінці лютого 2022 року його авто вибухнуло біля будівлі представництва так званого "ЛНР" у Спільному центрі з контролю та координації режиму припинення вогню (СЦКК), і в результаті цього водій автомобіля отримав поранення.

4534456.PNG (3.39 MB)

12.PNG (3.71 MB)

Довідка.

Михайло Філіпоненко був депутатом Ленінської районної ради Луганська до 2010 року, представляючи "Партію регіонів". Також він працював у ТОВ Барс-Інвест у Луганську до початку збройної агресії рф на сході. Як керівник представництва так званого  "ЛНР" у СЦКК, він регулярно розповсюджував інформацію, що дискредитувала Україну, вказуючи на порушення Мінських домовленостей та обстріли ЗСУ цивільних об'єктів.

Нагадаємо, російський підполковник, який приймав участь у бойових діях поблизу Маріуполя, Дебальцевого та Іловайська, Костянтин Ланчак, відомий під псевдонімом "Хорват", загинув в результаті дорожньої аварії у Донецьку.

Аварія сталася ще 28 жовтня. У 2014 році "Хорват" брав участь у бойових діях проти України, де був залучений до боїв в Іловайську та Дебальцевому. У 2022 році він також брав участь у штурмі Маріуполя.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Сумщині ЗСУ збили керовану авіаційну ракету.

Головне