У Києво-Печерській лаврі поліція намагається відкрити корпуси, де забарикадувались монахи та віряни

У Києво-Печерській лаврі поліція намагається відкрити корпуси, де забарикадувались монахи та віряни

У Києво-Печерській лаврі знову неспокійно - поліція намагається відкрити корпуси, де забарикадувались монахи та віряни УПЦ МП.

Про це повідомляють ЗМІ та Telegram-канали. Як зазначається, поліція намагається відкрити, зокрема, 54, 57, 58 корпуси.

У них забарикадувались монахи і віряни Української православної церкви Московського патріархату.

Суд постановив, що вони перебувають там незаконно.

Наразі представники правоохоронних органів зрізали замки 57 корпусу.

Нагадаємо, у кількох приміщеннях на території Києво-Печерської лаври забарикадувалися невідомі. За допомогою правоохоронців адміністрація хоче припинити їхнє перебування на території заповідника, сказав в.о. гендиректора заповідника “Києво-Печерська лавра” Максим Остапенко. Напередодні адміністрація заповідника ухвалила рішення тимчасово закрити доступ до Нижньої лаври для відвідувачів.

“Зараз мова йде про те, що обмежено доступ стороннім особам до території Нижньої лаври. Повторюся, зараз повністю відкрито доступ монахи, ченці і персонал, який там обслуговує, вони там перебувають на тих же підставах, як було до цього”, – сказав Остапенко.

За його словами, доступ на територію буде обмежено, поки всі об’єкти не повернуть у користування заповідника. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, виконуючий обов’язки генерального директора заповідника Києво-Печерська лавра Максим Остапенко розповів про підсумки роботи комісії Міністерства культури та інформаційної політики. Комісія була спокійною, хоча були люди, які намагалися розхитати ситуацію.

“Обстеження пройшло мирно. Ми виявили там, крім засмічення, численні сліди “русского мира”. Це і реклама Кримських єпархій, монастирів, візитівки монахів і працівників церков з окупованих територій. Усе це було зафіксовано і складено відповідний акт”, – повідомив Максим Остапенко.

Головне