У Києві відбулися перші електронні земельні торги

У Києві відбулися перші електронні земельні торги

У Києві провели перші електронні земельні торги. Про це  повідомляє Департамент земельних ресурсів.

За підсумками торгів, у оренду передадуть три земельні ділянки у Деснянському районі для експлуатації та обслуговування паркінгів та автостоянок.

Стартова ціна лотів зросла більше, ніж удвічі. У департаменті очікують, що до міського бюджету буде надходити 954 000 гривень на рік протягом п’яти років.

Зараз оголошені ще три аукціони з продажу права власності земельних ділянок. Вони відбудуться 1 серпня. Якщо їх успішно проведуть, то мінімальні надходження до бюджету складуть 19,9 мільйони гривень.

Таим чином хочуть цифровізувати сферу земельних відносин, "нівелювати корупційні ризики", "зробити процеси прозорішими" і збільшити надходження до міського бюджету, пояснював заступник голови КМДА із цифрової трансформації Петро Оленич.

Перші електронні торги, або е-торги, анонсували на початку червня. Потім на аукціон виставили ще три ділянки.

Нагадаємо, програму компенсацій “єВідновлення” за зруйноване через обстріли житло невдовзі розширять на власників будинків, які відремонтували їх власним коштом. У червні програму компенсацій вирішили розширити на будинки, підтоплені внаслідок підриву ГЕС.

Раніше “Ми-Україна” розповідав, російські війська у ніч на 23 липня завдали ракетного удару по Одесі. Унаслідок атаки зруйновані шість житлових будинків, пошкоджені дві пам’ятки архітектури та Спасо-Преображенський собор. У багатьох будинках в історичному центрі міста вибиті вікна і пошкоджені фасади. Пошкоджена портова інфраструктура. Поранено 22 людини, з них – чотири дитини. Одна людина загинула.

Головне