У Києві відбудеться благодійний рок-концерт "Війна і ми"

У Києві відбудеться благодійний рок-концерт

У київському клубі Pepper`s 18 липня український співак Дмитро Васильєв зіграє благодійний концерт, у межах якого буде проведений збір на облаштування укриття і "куточка безпеки" у Київському державному музичному ліцеї ім.. М.В. Лисенка.

Варто зауважити, що Васильєв – український громадський діяч, політичний експерт та рок-співак.

"Війна відкриє нові грані нашої душі. Музика – це форма комунікації. Ми – це соціум, в якому ми зараз живемо, реалії сьогодення", - заявив він.

7 липня співак випустив сольний музичний проект – альбом з 10 пісень, що були створені від початку повномасштабної війни рф проти України.

Дмитро Васильєв створив 10 пісень про війну, суспільство, стосунки між людьми і про особистісні стосунки чоловіка та жінки за воєнного стану. Війна зруйнувала всі упередження щодо музичної діяльності артиста та підштовхнула його до активної реалізації творчих планів.

Реліз першого синглу Васильєва "Незламні Воїни" відбувся 24 серпня 2022 року. Протягом року були записані пісні до альбому "Війни і Ми". Він складається з трьох блоків: підбадьорювання військових, підбадьорювання суспільства та фундамент, на якому все тримається – любов. Альбом вже доступний для прослуховування на популярних стримінгових платформах за посиланням: https://fanlink.to/dmytrovasylev

Збір пожертв вже відкритий. Ціль – 400 000 гривень на облаштування укриття і "куточка безпеки" у Київському державному музичному ліцеї ім. М.В. Лисенка.

Посилання на "банку": https://send.monobank.ua/jar/6pg2sJkBVd

На концерт також запрошені відомі музиканти, політики та волонтери. Лоти для аукціону нададуть відомі військові, культурні та спортивні діячі.

Благодійний музичний концерт відбудеться у межах програми "Спільнодія", яка впроваджується Фондом Східна Європа у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень і ГО "Разом проти корупції" коштом ЄС.

Довідка.

Київський державний музичний ліцей ім. М.В. Лисенка – це один із провідних навчальних закладів, де готують музикантів-виконавців концертного профілю високої кваліфікації не тільки України, а і усього Східноєвропейського регіону. Музична десятирічка була відкрита як професійний навчальний заклад для обдарованих дітей.

У цьому ліцеї навчався Павло Зібров, Ігор Шамо ("Києве мій"), Тарас Петриненко. Зараз там навчаються 420 дітей, 120 з яких проживають у пансіонаті під час навчання. Навчають ліцеїстів 200 педагогів.  Загальний штат закладу налічує 300 працівників.

Під час великої війни навчання в ліцеї не припиняється. Частина дітей виїхала за кордон, проте ті, хто залишився у Києві чи проживає в пансіонаті, продовжили навчання. У разі обстрілів чи повітряної тривоги діти перебувають в укриттях закладу. Обидва приміщення невеликі та потребують ремонтних робіт. Нагальна потреба у налагодженні вентиляційної системи, оскільки за наявної діти можуть перебувати в укритті не більше години. А зважаючи на плісняву, навіть година у такому приміщенні шкодить здоров’ю.

Крім того, ремонту потребує система гідроізоляції, оскільки під час злив вода заливає укриття, підлоги та стіни, які пошкоджені як часом, так і дощами.

Приміщення невеликі. На приклад, у навчальному можуть розміститися 50 дітей. Проводити повноцінні уроки там немає змоги, тому доцільно облаштовувати "куточок безпеки", який сприятиме комфортнішому перебуванню дітей в укритті. Це можуть бути ігри, інтерактивні матеріали, які сприятимуть розвитку та заспокоєнню учнів. Раніше приміщення укриттів використовували як овочеві та побутові склади, а у мирний час та після ремонту можуть слугувати навчальними класами, репетиційними.  

Як писав "Ми-Україна" раніше, “Укрпошта” оголошує благодійний аукціон задля облаштування укриттів у школах.

Головне