У Києві повідомили про підозру підприємцю через поставку неякісних продуктів для ЗСУ

У Києві повідомили про підозру підприємцю через поставку неякісних продуктів для ЗСУ

У Києві повідомлено про підозру голові підприємства у привласненні коштів шляхом поставок неякісних продуктів харчування для військовослужбовцям на понад 9 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Офісу Генерального прокурора у Facebook. За даними слідства, після початку збройної агресії росії проти України між суб’єктом господарювання та військовою частиною Національної гвардії України укладено договори на закупівлю консерв тушкованої свинини. Також закуповуються консерви гречаної та перлової каш зі свининою.

"Постачальник, достовірно знаючи, що технічні характеристики цих продуктів не відповідають вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, передав військовій частині Нацгвардії України недоброякісний товар на загальну суму понад 9,1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

До того ж відповідно до лабораторних досліджень поставлені консерви не відповідають вимогам ДСТУ. Вони є небезпечними для споживання та можуть спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини.

"Слідство триває. Прокуратура продовжує вживати заходи до встановлення всіх осіб, причетних до постачання неякісних продуктів харчування військовослужбовцям", - додали в прес-службі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українське Міноборони повідомило про внесення змін до восьми договорів стосовно закупок послуг з організації харчування Збройних Сил. Ними передбачено скорочення терміну угод та зниження вартості послуг. У Міноборони пояснили, що ціни на продовольство, закупівля якого лежить на постачальнику, включать і логістику. Таким чином, відомство купує не харчі, а “послугу з організації харчування військової частини”.

Олексій Резніков пояснив, що забезпечення українських воїнів якісним і безперебійним харчуванням в умовах бойових дій є одним із пріоритетів. Він зазначив, що Міноборони зазнала інформаційної атаки, яка буде розслідувана.

Головне