У Києві перейменували ще дві вулиці

У Києві перейменували ще дві вулиці

У Києві міська рада перейменувала ще дві вулиці - Драгомирова та Гвардійську. Це частина процесу дерусифікації міста.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі. За його словами, сьогодні Київрада дерусифікувала ще дві вулиці столиці.

Відтепер, як зазначив Кличко, вулиця Драгомирова у Печерському районі матиме ім’я Андрія Верхогляда - майора 72-ї бригади Чорних Запорожців, Народного героя України. Він загинув рік тому, захищаючи Україну від російських загарбників.

Мер додав, що увічнили депутати на карті Києва і назву героїчного підрозділу Карпатська Січ. На честь цього підрозділу перейменували вулицю Гвардійську у Голосіївському районі міста.

Кличко розповів, що загалом у Києві вже перейменували 316 міських об’єктів.

Нагадаємо, київський міський голова Віталій Кличко не погодився з рішенням комісії Київради щодо перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь колишнього мера Олександра Омельченка. При цьому на початку червня Київрада зареєструвала відповідний проєкт рішення за його авторства.

Він зазначив, що перейменування будь-якої іншої вулиці на честь Омельченка буде повторно винесене на голосування в “Києві Цифровому”, як це рекомендувала одна з комісій Київради.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Харкові міська влада прийняла рішення перейменувати вулиці пов’язані із радянським минулим. За словами мера Терехова, у місті будуть вулиці імені загиблих героїв Георгія Тарасенка, Дмитра Коцюбайла, Олега Громадського, Владислави Черних, а замість парку Горького – Центральний парк культури і відпочинку.

Головне