У Києві голові ВЛК повідомили про підозру за підробку документів ухилянтам

У Києві голові ВЛК повідомили про підозру за підробку документів ухилянтам

ДБР повідомило про підозру голові військово-лікарської комісії одного з районних у місті Києві ТЦК. Чоловік складав та видавав фіктивні довідки про непридатність до військової служби.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Підозрюваний був спільником начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ та начальника Голосіївського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

"За розробленою організаторами схемою, голова ВЛК виготовляв чоловікам пакет фіктивних документів про, нібито, непридатність до військової служби та передавав їх своїм спільникам. Ціна "послуги" для однієї особи становила 10 тисяч доларів США", - йдеться у дописі.

Під контролем правоохоронних органів задокументовано кілька випадків видачі фіктивних документів.

Голові ВЛК повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 9 років.

Досудове слідство триває. Встановлюються інші факти та особи, можливо причетні до вчинення кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, в Одеській області заступник командира батальйону однієї з військових частин змушував підлеглих будувати йому будинок. Чоловікові вже оголосили підозру.

За даними ДБР, у серпні минулого року посадовець наказав бійцям замість виконання завдань з оборони та захисту України будувати для нього дім під Одесою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, судді Тандиру, який збив нацгвардійця, продовжили арешт.

Головне