У Києві був побитий рекорд добової кількості опадів

У Києві був побитий рекорд добової кількості опадів

У Києві був побитий рекорд добової кількості опадів - це сталося в суботу, 22 липня. Попередній рекорд спостерігався ще в 2007 році.

Про це повідомили Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського та Укргідрометцентр.

"22 липня у столиці було зафіксовано рекордну кількість опадів для цього дня – 29,9 мм, що на 1,5 мм перевищило попередній рекордний показник 2007 року", - йдеться в повідомленні обсерваторії.

Водночас, за даними Укргідрометцентру, у наступні дві доби у західних, північних, більшості центральних областей, 27 липня в Україні, крім сходу, пройдуть дощі з грозами. Це також станеться вдень 25 липня на Закарпатті та Прикарпатті, вночі 26 липня в західних, вдень 27 липня у північних областях місцями значні дощі.

Нагадаємо, у Києві до кінця 22 липня очікували значний дощ. Дорожники чергували у місцях можливих підтоплень. Гідрослужби КК “Київавтодор” завчасно розпочали чергування у місцях, які потенційно можуть постраждати від підтоплень. Працівники мають напоготові 91 одиницю спецтехніки і спецзасобів для ремонту й очищення системи зливової каналізації.

Рівень небезпеки у столиці “жовтий”. Фахівці Управління з питань цивільного захисту КМДА закликали мешканців міста дотримуватись основних рекомендацій під час сильного дощу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Болівію несподівано засипало снігом. У деяких частинах країни температура опустилась до рекордних мінімумів. Негода призвела до знищення посівів та гибелі десятків голів великої рогатої худоби.

Головне