У Китаї продовжуються масштабні зливи: з небезпечних регіонів евакуювали вже понад мільйон людей

У Китаї продовжуються масштабні зливи: з небезпечних регіонів евакуювали вже понад мільйон людей

З китайської провінції Хебей через масштабні повені та підтоплення, викликані сильними опадами, евакуювали понад 1,2 мільйона жителів. Про це повідомляє Xinhua з посиланням на дані місцевої влади.

Значна частина евакуйованих, а саме 857 тисяч осіб, це в'язні та затримані особи.

До евакуації людей залучили близько 26 тисяч рятувальників. Всього в в Хебеї працюють майже 5 тисяч рятувальних команд, у складі яких понад 100 тисяч осіб.

Наразі в Китаї вже відновили роботу 512 ділянок доріг, проїзд якими був заблокований через повені та зсуви.

Як відомо, в Китаї проливні дощі майже безперервно йдуть з 27 липня. Їх приніс тайфун Доксурі. В середньому за добу випадає 146 мм опадів. Через негоду постраждали жителі 94 районів та 826 селищ провінції.

Влада виділила для прискорення ліквідації наслідків стихійного лиха у Хебеї та Пекіні 100 мільйонів юанів (майже $14,3 млн). Також окремо передбачено фінансування на екстрені випадки передбачено і урядом провінції Хебей та міською владою Пекіна.

Як повідомляли "Ми-Україна", потужні зливи в Пекіні, які тривають уже кілька днів, забрали життя 11 людей. Ще 27 осіб вважаються зниклими безвісти. Компетентні органи намагаються встановити обставини загибелі жертв стихії.

Головне