У Криму окупанти викрали активіста та катували його

У Криму окупанти викрали активіста та катували його

У неділю, 11 червня, російські загарбники в тимчасово окупованому Криму викрали активіста та катували його.

Про це розповів Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, чоловіка викрали оперативники слідчого комітету. Після цього вони на 15 діб його ув'язнили. Барієв також підкреслив, що наразі тиск на окупованому росією півострові посилився.

Нагадаємо, у Центрі національного спротиву повідомили, що окупаційна влада Криму посилила заходи безпеки на півострові. Зокрема, окупанти почали активніше шукати на півострові українське підпілля, а також посилили безпекові заходи на пунктах в’їзду на незаконно побудований Керченський міст.

Також згідно з оприлюдненими даними, у Криму представники силових структур більш ретельно перевіряють особисті документи, транспортні засоби та документи на них.

Крім того у телефонах людей росіяни детально оглядають історію браузера та підписки у Telegram та Viber. Часто окупанти шукають у телефонах кримчан VPN, який дозволяє обходити блокування сайтів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота розповів, що через руйнування Каховської ГЕС від нестачі води потерпатимуть чотири області, а до Криму вода не надходитиме як мінімум рік. Наразі рівень води у Каховському водосховищі нижчий ніж той, який необхідний, аби йти по Кримському каналу. Спочатку проблеми з водопостачаннян можуть виникнути в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

Головне