У Кремлі істерично прокоментували повернення командирів "Азову" в Україну

У Кремлі істерично прокоментували повернення командирів

У Кремлі істерично прокоментували повернення командирів "Азову" з Туреччини в Україну, про що повідомив раніше Президент Володимир Зеленський.

Прокоментував ситуацію прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, пише видання "РИА Новости". За його словами, повернення в Україну з Туреччини командирів "Азову", які боронили Маріуполь та "Азовсталь", нібито є порушенням домовленостей щодо обміну полоненими.

"Повернення з Туреччини в Україну "ватажків азовців" є ні чим іншим, як прямим порушенням умов наявних домовленостей. Причому в цьому випадку умови порушила як українська сторона, так і турецька сторона", - наголосив Пєсков.

Він заявив, що командири "Азову" нібито мали перебувати на території Туреччини до кінця війни.

Прес-секретар Путіна додав, що російську сторону ніхто не поставив до відома про повернення командирів в Україну.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський заявив, що бійці Азовсталі, які перебували у Туреччині після російського полону, повертаються в Україну.

“Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв. Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними. Слава Україні!”, – йдеться у дописі.

Після обміну вони перебували у Туреччині 11 місяців. Згодом президент опублікував фото з літака з командирами “Азову”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Шевченківський районний суд Києва визнав винним і засудив до восьми років позбавлення волі жителя Донецької області. Він намагався потрапити до лав одного з підрозділів бригади спеціального призначення “Азов”.

Головне