У командуванні ЗСУ та ГУР розповіли про підготовку України до зимових атак росіян

У командуванні ЗСУ та ГУР розповіли про підготовку України до зимових атак росіян

Україна готується до зимових атак російського війська по критичній інфраструктурі. Ймовірно, такі обстріли можуть розпочатися наприкінці вересня або на початку жовтня, пише Reuters із посиланням на слова заступника начальника ГУР МО Вадима Скібіцького.

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, Україна розуміє, що росіяни "не відмовляться від своїх злочинних намірів вразити об'єкти критичної інфраструктури та завдати шкоди Україні та її економіці". Тому на захисті стоять німецькі системи протиповітряної оборони Gepard, які мають радар з радіусом 12 км. Цього не достатньо, аби покрити всю територію країни, тому оборону доповнюють великокаліберні кулемети, розповів він.

"Минулої зими (систем - ред.) було менше. Тепер нам дали більше, і ефективність буде кращою", – сказав Наєв.

Старший науковий співробітник Центру нової американської безпеки Семюель Бендетт зазначив, що Україна добре підготувалась до посилення атак з боку рф по енергоінфраструктурі дронами. Проте він зазначає, що проблема може виникнути через нарощування агресором кількості повітряних цілей, що використовуються під час атак.

"Цих БПЛА буде більше в повітрі, але, ймовірно, не набагато більше, ніж літає зараз, оскільки рф все ще далека від наміченої мети виготовити тисячі цих безпілотників", — сказав Бендетт про найближчу перспективу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Скібіцький у серпні підтвердив, що рф вже сама збирає “шахеди” і планує надалі нарощувати виробництво на своїй території. Представник ГУР МО також розповів, що Москва на друге півріччя цього року запланувала виготовити 1300 одиниць так званих “Герань-2”, тобто “шахедів”. Але насправді рф на сьогодні не здатна виготовляти таку кількість ударних дронів.

Головне