У КНДР заявили про випробування нової крилатої ракети

У КНДР заявили про випробування нової крилатої ракети

У середу, 24 січня, у Північній Кореї заявили про проведення першого випробування нової стратегічної крилатої ракети Pulhwasal-3-31. Вона здатна нести ядерну зброю.

Про це повідомило видання Yonhap з посиланням на Державне інформаційне агентство Північної Кореї. Як зазначається, це також перший запуск крилатої ракети з КНДР з вересня 2023 року.

Згідно з повідомленням військових Південної Кореї, КНДР випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря. Проте вони не надали жодних інших подробиць.

Водночас Північна Корея заявила, що випробування не вплинуло на безпеку сусідніх держав. Воно також не має нічого спільного з ситуацією в  регіоні. Протиракетне управління розповіло, що випробувальні стрільби це процес постійного оновлення системи озброєння. Це є регулярною та обов'язковою діяльністю управління та його афілійованих оборонних наукових інститутів.

Запуск такої ракети, яки пише Yonhap, не є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН про заборону використання Північною Кореєю технологій балістичних ракет. Водночас це може призвести до серйозної загрози безпеці, адже на подібних крилатих ракетах можуть бути встановлені ядерні боєголовки.

.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Південна Корея вважає "перебільшеною та сфабрикованою" заяву Північної Кореї про випробування підводного ядерного ударного безпілотника. На цей час немає жодного підтвердженого випадку розробки невеликого ядерного реактора, який можна було б встановити на торпеді діаметром менше ніж один метр.

Головне