У Києві затримали чиновника "Укрзалізниці", який вимагав 10 млн гривень з підприємців

У Києві затримали чиновника

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією викрили на хабарництві начальника служби колії регіональної філії АТ "Укрзалізниця" у Києві. Спецоперацію провели за сприяння керівництва "Укрзалізниці", повідомили у СБУ.

За даними СБУ, чиновник вимагав 10 млн гривень від керівника столичної будівельної компанії за передачу у довгострокову оренду 6 га землі, яка перебуває на балансі "Укрзалізниці".

Крім того хабарник обіцяв пришвидшити процедуру щодо укладання відповідних договорів.

"У разі відмови платити хабар посадовець погрожував штучними перешкодами під час оформлення технічних паспортів та дозвільних документів на оренду землі", - зазначили у СБУ.

Зловмисника затримали "на гарячому" - при передачі першої частини хабаря.

На підставі зібраних доказів хабарнику оголосили підозру відповідно ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Після затримання зловмисника відправили під варту. Йому загрожує до 12 років ув'язнення та конфіскація майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ затримала у Києві зловмисників, які намагалися дати 1 млн доларів хабаря офіцеру Головного слідчого управління СБУ. За ці гроші ділки вимагали від посадовця допомогти їм у рейдерському захопленні видобувної компанії, яка володіє одним з найбільших кар’єрів у Вінницькій області.

Головне