У Києві судитимуть злочинне угрупування, що заробляло гроші на сурогатному материнстві

У Києві судитимуть злочинне угрупування, що заробляло гроші на сурогатному материнстві

У Києві підуть під суд організатор та двоє учасників злочинної організації, що займалася вербуванням жінок для участі у програмах сурогатного материнства для самотніх іноземців. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, до злочинної організації входило 12 осіб – двоє співорганізаторів (керівники медичних клінік) і 10 членів. У складі злочинної організації також  були адвокат, менеджери, адміністратори та навіть перекладачі.

На роль сурогатних матерів фігуранти вербували жінок і обіцяли їм швидке вирішення фінансових проблем. 

Вартість "послуг" з продажу дитини для іноземних "батьків" становила від 50 до 70 тисяч євро, з яких жінкам сплачували лише близько 8-10 тисяч євро. Крім того, з жінками не укладався договір сурогатного материнства, який підписується з однієї сторони подружжям з іншої сурогатною матір’ю.

Правоохоронці вже скерували до суду обвинувальний акт - дії керівника одного зі медзакладів кваліфікували як створення злочинної організації та вербування людини з метою експлуатації.

Дії двох інших учасників кваліфіковано як участь у злочинній організації та вербуванні людей для експлуатації.

Як раніше повідомляв “Ми-Україна”, правоохоронці Дніпропетровщини викрили злочинне угрупування, яке ошукувало хворих людей та заробляло грошей на оголошеннях про потреби на ЗСУ. 

Головне