У Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку метро

У Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку метро

Ще дві станції київського метро готуються до ремонту та тимчасового закриття. Роботи зосереджуються на тунелях між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

Про це заявив заступник начальника столичного метро Дмитро Пінчук, передає "Телеграф".

За його словами, необхідний капремонт зумовлений фізичним зношенням та потребою у покращенні експлуатаційних характеристик цієї ділянки. Проводиться закупівля проектних робіт, а регулярний нагляд забезпечує безпеку руху поїздів та пасажирів.

Фахівці здійснюють спостереження за технічним станом об’єктів метрополітену відповідно до чинної нормативної документації.

Проблеми на відрізку між станціями "Тараса Шевченка" і "Почайна" виникли через особливості експериментально побудованого тунелю у 1980-х роках, і планувалося його тимчасове закриття у літо 2024 року для проведення капітального ремонту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступні станції готуються до закриття? Cиня гілка не єдина проблемна ділянка Київського метрополітену

Нагадаємо, киянам повертатимуть кошти за пересадки через закриту "синю" гілку метро. Під час поїздки потрібно буде провалідувати транспортну карту на кожній пересадці. Але вночі зайві поїздки будуть повертатися на картку.

Також напередодні стало відомо, що зсув ґрунту неподалік від станції метро "Деміївська" відбувся перед закриттям шести станцій "синьої" гілки, після чого було введено посилений контроль.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ДБР відкрило справу через трагічну загибель військових у ДТП на Львівщині.

Головне